kolmapäev, 11. veebruar 2015

Retsept - porgandinuudlid

Täna koorisin porgandit. Mul on selline hästi mõnus terav koorija, mis peaaegu et ilma vaevata peenikese kihi maha võtab. Lihtsad rõõmud.. :D Istusin, koorisin ja siis tuli täielik Newtoni-õuna moment: "Aga kuule, need koored näevad ju suht lintnuudlid välja!". Otsustasin vaadata, kui kaugele selle võrdlusega minna saab. Mind = blown. Omal ajal istusin tihti pärast tööd Vapianos (Itaalia söögikoht), et pastaroogadega keha ümber päästerõngast kasvatada ja kuigi nüüd on toitumisharjumused kardinaalselt teistsugused, siis aeg-ajalt igatsen siiani pasta söömist.

Porgandinuudlid on imehea võimalus pastaisu rahuldada tervislikumalt ja väiksema kaloraažiga. 

Kuidas neid teha? Koori lihtsalt porgandit edasi, mis sest, et ta juba kooritud on. Tulemuseks peaks jääma hunnik kelmikaid porgandiribasid. Kui sinu koorija sellega hakkama ei saa, siis soovitan kiiremas korras poodi joosta ja endale uus soetada. Selle retsepti katsetamine ON seda väärt :)

Saadud porgandiribad ongi sinu lintnuudlid! Piserdasin õhukese kihi oliiviõli pannile ning viskasin porgandiribad peale. Maitsestamiseks lisasin:
  • 1 spl sojakastet
  • 1/2 tl mett 
  • tl seesamiseemneid. 
Kuna tegu oli täieliku improvisatsiooniga, siis katsetuseks tegin ainult ühe keskmise porgandi ära, suurema koguse peale loomulikult kasuta rohkem sojakastet või muid meelepäraseid maitseaineid. Kindlasti tasuks proovida mõnd vürtsisegu või küüslauku näiteks :)
Kuna tegu on õhukeste ribadega, siis kõigest 2-3 minutiga on porgandinuudlid pannil juba pehmed ja labidaga keerates on isegi tekstuur sama, mis päris pastal. Isegi parem, kui aus olla. Porgandiribad ei kleepunud kokku ega läinud katki.
 
Ma ei saa jätkuvalt üle sellest, kuivõrd HÄSTI need maitsesid. Sojakaste tegi siin vist hindamatu töö - kui muidu on porgand iseloomutult magus, siis sojakaste lisas neile mõnusa soolaka/hapuka nüansi, mis üheskoos väikese meekogusega pakkus ääretult mõnusa idamaise maitseelamuse. Homme õhtuks teen suurema portsu koos kanalihapallidega.

Nii et kui isutab pasta järele - katseta! Sa võid säästa sadu kaloreid :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...