kolmapäev, 6. mai 2015

Retsept - tšillikakao puder

Tšilli pudru sees? Misasja? See oli ka minu esmane reaktsioon. Aga siis mõtlesin, et vürtsid ongi ju katsetamiseks ja proovime ära! Tšilli on kaalulangetaja vana hea sõber, ergutab rasvapõletust ja seedimist. Ning ma pean ütlema.. absoluutselt ei kahetse! Olen juba 3 päeva järjest oma hommikuid tšilli ja kakaolainel alustanud ning vist ei saagi küllalt. Maitsemeeli turgutav tõeliselt mõnus kõhutäis. Kui lähen talvehommikul külma kööki üleni sisse mässitult seda valmistama, siis poole kausi peal juba kampsun lendab seljast :)

Portsjon ühele:
Kaerajahust tehtud mõnus "kuum puding" :)
  • 30g kaerajahu
  • 1-2 spl puhast kakaopulbrit (nt Vespucci/Anatols/Vilma vähendatud rasvasisaldusega kakao)
  • 1/2tl tšillipulbrit
  • 1/2tl kaneeli
  • 1 muna
  • (eriti põneva elamuse jaoks ka piparkoogimaitseainet/rummiessentsi)
  • magustaja vastavalt maitsele/harjumusele
  • lusikaotsatäis soola
  • suur klaas vee-piimasegu
  • (15g šokolaadi valgu pulbrit)

Keeda nagu putru ikka. Tegelikult võid ka lihtsalt kasutada 30g kaerahelbeid, isiklikult meeldib mulle lihtsalt teha jahuga, et ühtlasem puder tuleks. Viimasel ajal segan sisse koguni 400ml vee-piimasegu (keetmise ajal segan vispliga, et tükke ei jääks), siis saab mõnusa suuuure kausitäie leivasupikonsistentsiga putru. Muidu tavaliste kaerahelvestega tuleb nii väike ports, et nii kiirelt saab otsa :P

Kes on üllatunud muna koostisainena nähes - ära üldse põe ja vispelda see koos maitseainetega julgelt sisse keetmise alguses! Putru süües sa ei tunne/näe absoluutselt seda muna. Aga kõht püsib tunni võrra kauem täis :)

Vähem seiklushimulisemad võivad tšillit pudru tegemise ajal loomulikult järk-järgult lisada. On ju ka erineva tugevusega tšillisid. Hoiatan ette ka, et vürtsikas järelmaik tuleb alles 10-15 sekundi pärast, nii et oota veidi enne kui otsustad, et midagi tunda veel ei ole ;)






3 kommentaari:

  1. Mmm kui hea see on. Poleks ise sellise asja peale tulnudki :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina ka puhtjuhuslikult sattusin Livestrong.com-i sirvides sellise idee otsa. Nad seal loomulikult panevad mandlivõisid ja proteiinipulbreid ka sisse, aga näed, tavaline kakao- ja tšillipulbriga puder on ka jumalik :)

      Kustuta
  2. Päris hea. Lisasin võid. Proovin teinekord lisada banaanitükke/kookoshelbeid ..

    VastaKustuta

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...